Chec aperitiv

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2012 | 60784 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu am decis sa fac pentru prima data un astfel de aperitiv: un chec cu de toate se poate spune. Musafirii au fost incantati. Sper sa va placa si voua. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g kaiser
  • 3 carnati proaspeti
  • 100 g sunca pui
  • 100 g sunca porc
  • 9 oua proaspete de la tara
  • 200 g cascaval
  • 3 fire ceapa verde
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 200 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare, piper
  • 10 masline
  • o legatura de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Taiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt.

Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne.

Ciupercile curatate si taiate se calesc in restul de 50 unt.

Separat taiem ardeii si curatam maslinele. Dam cascavalul pe razatoare si patrunjelul il taiem marunt.

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, apoi adaugam galbenusurile. Se adauga treptat smantana si uleiul pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste compozitia de oua.

Toate ingredientele calite si cele taiate se adauga peste compozitia cu faina. Sare si piper nu punem foarte mult pentru ca se regasesc si in ingredientele folosite.

Pregatim 2 forme de chec tapetate cu faina. Punem compozitia in forme si deasupra fiecarui chec presaram cascavalul ras.

Punem in cuptorul incins in prealabil si tinem la foc mic aproximativ 50 minute.

Checurile sunt gata cand au trecut testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

16.07.2012, 10:53

Foarte bine arata! Si-i este de mare efect pe o masa festiva

Steffy 1

16.07.2012, 20:02

Colorat, de efect, dar si delicios.

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:47

bun checul asta, intr-adevar e de efect

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varianta mea de piureu de cartofi